loading...

یاردان قلی

بازدید : 43
پنجشنبه 24 آذر 1401 زمان : 5:02

روش‌هاي و تکثير و قلمه زدن درخت گردو:

بهترين راه براي تکثير درختان گردو، استفاده از روش قلمه‌زدن است اين کار در نهال فروشي آلفا نهال با بهترين شکل انجام ميشود. قلمه‌زدن اگر به‌صورت اصولي و تخصصي انجام شود، اصلا کار سختي نيست و بسيار هم کارآمد است. براي اينکه قلمه‌زني موثرتري داشته باشيد، بهتر است که شاخه‌ هاي تازه رشد کرده را براي اين کار انتخاب نماييد. البته بد نيست بدانيد که تکثير درخت گردو از طريق ديگري همچون استفاده از بذر، کشت بافت، ريز ازديادي و يا جنين‌زايي غيرجنسي نيز استفاده کنيد.

آموزش پيوند درخت گردو:

براي اينکه درخت گردو بتواند به بالاترين درجه رشد و بازدهي برسد و محصولات آن افزايش يافته و کيفيت بهترين داشته باشد، انجام عمل پيوند، بسيار ضروري خواهد بود. پيوند درخت گردو، معمولا به دو روش تاجي و وصله‌اي انجام مي‌شود؛ نوع تاجي، بازدهي بهتري دارد و بسيار متداول ‌تر است. متخصصان بهترين زمان براي پيوند درخت گردو را، فصل بهار معرفي کرده‌اند. مراحل پيوند زدن به اين درخت را مي‌توان در موارد زير، خلاصه کرد:

آماده کردن پيوندک از چند ماه قبل

انتخاب محل مناسب روز درخت

تميز کردن سطح روي پوست درخت

ايجاد چند شيار روي پيوندک

ايجاد برش روي درخت متناسب با اندازه پيوندک

گذاشتن پيوندک روي درخت

پوشاندن محل پيوند با پارچه يا پلاستيک

https://alphanahal.ir/walnut-seedlings/

پيوند گردو چگونه انجام مي شود:

اگر باغ گردو شما مدتي است که با کاهش کيفيت مواجه شده است؛ لازم است به اصلاح گونه هاي گردو خود بپردازيد. اصلاح گونه هاي گردو با روش پيوند زدن نيز مي تواند انجام شود. در اين روش بايد يک گونه نهال سالم و قابل پيوند زدن را انتخاب کنيد تا بتوانيد پس از جوش خوردن بر روي نهال گردو شما، شاهد تغييرات بزرگ آن باشيد. پيوند زدن نهال 1 عامل محرک بيروني براي رشد بهتر نهال گردو مي تواند باشد. در نظر داشته باشيد پيوند زدن در گردو انواع مختلفي مي تواند داشته باشد. که از ميان هريک شما با توجه به مشکلي که براي نهالتان رخ داده، مي توانيد اقدام کنيد. پيوند زدن در نهال گردو به شما بازدهي بالاتري را از ميان نهال هاي گردو مي دهد.

صفر تا صد کاشت گردو در گلدان

اگر شما هم از امسال تصميم احداث باغ گردو؛ را داريد تا يکي از توليد کنندگان گردو در ايران باشيد، لازم است با تمام نکات کاشت نهال گردو؛ آشنا شويد. چرا که درخت گردو داراي شرايط و ويژگي هاي منحصر به فردي است که با در نظر گرفتن ويژگي ها و همچنين رعايت تمامي نکات در حين پرورش گردو؛ تنها مي توان به حداکثر سود آوري رسيد.

در اين مقاله قصد داريم تمام نکات لازم جهت احداث باغ گردو؛ را عنوان کنيم. همچنين ويژگي هاي هر يک از نهال گردو را توضيح دهيم تا شما به انتخاب درستي برسيد.

کاشت گردو؛ در ايران جزو مشاغل پر بازده قرار گرفته است؛ به اين معنا که 1 باغ گردو تعداد افراد زيادي را به صورت مستقيم و غيرمستقيم مشغول به کار مي کند. در حال حاضر اين موضوع به بسياري از جوانان فعال ايراني کمک کرده است تا فعاليت خود را بتوانند آغاز کنند. در نظر داشته باشيد احداث باغ گردو؛ آگاهي مي خواهد. در اين صورت با رعايت نکات پرورش و باردهي درخت گردو؛ شما به يک نهالستان برتر در سطح کشور تبديل مي شود.

کاشت گردو در گلدان به چه صورتي مي باشد :

پرورش و کاشت گردو مي تواند به 2 روش کلي انجام گيرد که براي باغداراني که مي خواهند در ابعاد گسترده تري پرورش گردو را انجام دهند، پيشنهاد مي شود که از کاشت نهال گردو شروع کنند. افرادي که در ابعاد خانگي مي خواهند اين پرورش را انجام دهند بهتر است که از کاشت بذر گردو؛ شروع به کار کنند. کاشت بذر ؛ هم کار آسان تري براي همه ي افراد مي باشد هم به همين نسبت نياز به تخصص خاصي ندارد.

مراحل کاشت گردو در گلدان :

براي کاشت گردو در گلدان؛ بهتر مي باشد که در ابتدا گردوهايي سالم انتخاب کنيد و تعدادي از آن ها را به مدت 48 ساعت يا 2 روز داخل آب نگهداري کنيد. پس از 2 روز هم در بالاي گردوها يک شکاف ايجاد کنيد و اين کار را براي تمامي گردوهايي که داخل آب بوده اند بايد انجام دهيد.

پس از اين کار به مرحله ي انتقال گردوها در داخل يک ظرف مي رسيد. در ابتدا لازم است که کف ظرف را با سنگ ريزه ها پر کنيد و بعد از آن گردوهاي مرطوب را روي سنگ ريزه ها بگذاريد، روي گردوها يک دستمال نم دار قرار دهيد و براي اين که مطمئن شويد رطوبت به کل گردوها منتقل شده کمي هم آب بر روي دستمال اسپري کنيد.

در اين جا شما يک ظرفي داريد که گردوهايي مرطوب داخل آن قرار گرفته و سطح کل آن ها را يک دستمال پوشش مي دهد، اما لازم است که اين ظرف تا چندين روز کنار گذاشته شود به طور مثال مي توانيد 1 ماه تا 45 روز گردوها را کنار بگذاريد و به آن ها فرصت رشد جوانه ها را بدهيد. پس از سپري شدن اين مدت مي توانيد آن ها را بررسي کنيد و ببينيد به مرحله ي رشد جوانه ها رسيده اند يا خير. پس از رشد جوانه ها زمان آن رسيده که گردوها به داخل خاک منتقل شوند و عمليات کاشت گردو در گلدان؛ را انجام دهيد.

نهال گردو زود بازده :

انواع و گوناگوني نهال هاي گردو اين مزيت را دارند تا باتوجه به خواسته شما، نوع زود بازده يا دير بازده بودن آن را در نظر بگيريد سپس اقدام به احداث باغ گردو کنيد. گردو زود بازده به نهالي گفته مي شود که رسيدن به محصول يا گردو آن در 1 بازه زماني مناسب و کوتاه تري نسبت به گردو ديرگل ممکن خواهد بود.

اين ويژگي خود مي تواند از ساير عوامل مهم در کاشت گردو؛ پيروي کند. احداث باغ گردو تنها بر پايه ي اين عامل انتخاب عاقلانه اي نيست، به دليل آنکه شما براي بارور کردن 1 درختگردو بايد تمام نکات را رعايت کنيد تا بتوانيد به درختي پر باري برسيد.

نکته اي که در احداث باغ گردو وجود دارد اين است که؛ در اينجا شما تنها با 1 نهال سروکار نداريد. درخت زود بازده؛ به محض رسيدن گردوهايش در زمان مقرر نيازمند است تا اقدام به چيدن و برداشت ميوه هايش کنيد. زمان مناسب در برداشت ميوه گردو زود بازده؛ عاملي است که به آن بايد توجه داشته باشيد. همچنين شرايط آب و هوايي منطقه تاثير مستقيمي بر روي رسيدن گردوها مي توانند داشته باشند.

انواع گردو زود بازده :

نهال گردو ژنوتيپ

نهال گردو چندلر

نهال گردو فرنور

نهال گردو پايه بلند :

اگر بخواهيم نهال گردوهاي زمان قديم را از زمان حاضر جدا کنيم. بهتر است براي آنان 1 اصطلاح مشخص کنيم تا هميشه يادمان بماند. نهال گردو پايه بلند نيز به اصطلاح به نهال هايي گفته مي شود که جزو نهال هاي گردو قديمي هستند. پس با اين اصطلاح آشنا شديد و هرگاه که بخواهيد نهال گردوهاي قديمي را از زمان حاضر تفکيک کنيد مي توانيد از اين اصطلاح استفاده کنيد. چرا که ميان باغداران و کشاورزان بسيار رايج است و اگر در ابتداي راه براي کاشت گردو؛ هستيد خوب است تا با اين اصطلاحات آشنا شويد.

نهال گردو پايه کوتاه :

در تعريف اين نهال گردو و با مقايسه نهال گردو پايه بلند به اين نتيجه مي رسيد که نهال گردو پايه کوتاه جزو نهال هاي امروزي است. پس در کاشت درخت گردو؛ خود مي توانيد از اين اصطلاحات و محصولات استفاده کنيد.

انتخاب نهال گردو مناسب منطقه شما :

کاشت گردو؛ همانطور که در بالا اشاره کرديم، مناسب براي کاشت در يک منطقه ي به خصوص مي باشد. احداث باغ گردو مستلزم اين است که؛ ويژگي هاي جغرافيايي شهر خودتان را بشناسيد. اين ويژگي ها براي انتخاب نوع نهال به شما کمک مي کند و باتوجه به انواع گردو شما پس از بررسي هاي کامل به انتخاب درستي مي توانيد برسيد.

تنوع در ارقام گردو براي شما 1 مزيت مي تواند باشد. چرا که با تعداد بالاي 28 گونه از نهال گردو در آخر به گونه ي مورد نظر در منطقه و شهر خودتان مي رسيد و اين انتخاب آگاهانه شما را به تصميم درستي از کاشتن نهال گردو؛ مي رساند.

مهم ترين عوامل انتخاب نهال گردو مناسب منطقه شما :

احداث باغ گردو؛ نيازمند 2 عامل کلي است. اين عوامل به شما اجازه مي دهند تا باغ گردو پر باري داشته باشيد. اين عوامل مهم عبارتند از :

دما : اين عامل در رشد و پرورش گردو نقش مهمي دارد. هر گونه از نهال هاي گردو در 1 شرايط دمايي به ميوه دهي محصولات خود نزديک مي شوند. شما براي کاشت گردو ابتدا نياز داريد تا شرايط آب و هوايي و همچنين ميانگين دماي شهر خودتان را بدانيد.

در اين صورت مي توانيد گونه ي مورد نظر از درخت گردو را انتخاب کنيد. چرا که نهال گردو مناسب براي مناطق خشک با درخت گردو مناسب کاشت در مناطق معتدل داراي بارش باران هاي زياد؛ تفاوت دارد. اگر در يک منطقه گرم و خشک هستيد مثل شهر قم؛ شرايط شما براي احداث باغ گردو با کسي که در شهر معتدل و پر بارشي مثل شهر رامسر؛ قرار دارد تفاوت زيادي دارد. چرا که گردوي کاشت در شهر قم بايد از گونه هاي گردو گرمسيري انتخاب شود. و نهال جهت کاشت در شهر رامسر نيز از گونه هاي نهال گردو معتدل و سردسيري بايد انتخاب گردد.

ارتفاع مناسب از سطح دريا : دومين عامل مهم در کاشت نهال گردو؛ ميزان ارتفاع از سطح دريا مي باشد. اين ميزان براي هر شهر يک عدد ثابت و مشخصي است. چرا که در اين عامل سطح شهر نسبت به سطح دريا سنجيده مي شود. درنتيجه براي احداث باغ گردو؛ پس از آگاهي از شرايط دمايي، لازم است ميزان ارتفاع از سطح دريا منطقه و شهرتان را نيز جويا شويد. در شهرهاي شمالي کشور، با نزديک بودن به سطح دريا گونه هايي از نهال گردو جهت کاشت بايد انتخاب گردد که مناسب شرايط معتدل و سردسيري باشند. اما انتخاب مناسب درخت گردو؛ در شهرهاي جنوبي کشور جهت کاشت گردو؛ نيازمند گردو گرمسيري مي باشد.

تفاوت نهال گردو ديرگل و گردو زود گل :

اگر تفاوت هاي نهال گردو ديرگل و زود گل را نمي دانيد لازم است بگوييم که نهال هاي ديرگل مناسب کاشت گردو؛ براي مناطق سردسير هستند و اين گونه از نهال هاي گردو به اين معروف هستند که ميوه ي آن ها دير مي رسد.

. اما نهال هاي زودگل مناسب براي مناطق گرمسير هستند چرا که اين نهال نسبت به گردوهاي ديرگل، زودتر اقدام به رسيدن ميوه هايش مي کند و باغداران گردو، زودتر اقدام به جمع آوري گردوهاي با کيفيت خودشان مي کنند. که معروف ترين ارقام نهال را براي هريک از انواع ديرگل و زودگل در بالا مثال زديم.

تشخيص نهال گردو مناسب :

نهال گردو مناسب براي کاشت گردو؛ گزينه اي مي تواند باشد تا شما را از پرداخت هزينه هاي گزاف بعدي در جهت اصلاح درخت گردو، کمک کند. چرا که اگر نهال گردو ناسالم باشد مدت زمان بيشتري را بايد صرف کنيد تا به باردهي درختان گردو برسيد. نکته اي که در نهال هاي گردو ناسالم وجود دارد اين است که، 1 نهال ناسالم مي تواند باعث خرابي باغ گردو شما شود. احداث باغ گردو بهتر است زير نظر مشاوران و متخصصان آشنا به حوزه کشاورزي انجام گيرد. در اين صورت شما به حداکثر سود آوري خواهيد رسيد.

ويژگي هاي يک نهال گردو مناسب :

عواملي مثل شرايط دمايي و ارتفاع از سطح دريا را جزو عوامل خارجي نهال گردو مي توانيم دسته بندي کنيم. اما هر نهال بايد داراي شرايط مناسب داخلي نيز باشد. عامل داخلي در درخت گردو، سالم بودن نهال از ريشه تا تنه آن خواهد بود. اين عامل داخلي قبل از احداث باغ گردو؛ بايد بررسي گردد.

درصورت تشخيص ندادن درست نهال هاي گردو سالم از ناسالم چه اتفاقي براي باغ گردو شما خواهد افتاد؟ در اين صورت شما درکنار تمام رسيدگي هاي لازم براي نهال هاي گردو و پرداخت هزينه و همچنين صرف وقت، امکان ندارد تا به 1 باغ گردو پرباري برسيد. هر نهال ناسالم مثل آفت مخرب براي باغ گردو مي تواند عمل کند. ناسالم بودن ريشه هاي گردو بعد از کاشت گردو؛ در ظاهر آن مي تواند مشخص باشد. نهال گردو ناسالم علاوه بر ريشه هايش؛ بايد داراي تنه اي سالم نيز باشد.

مشخصات ظاهري نهال گردو سالم :

نهال گردو سالم بايد داراي ريشه هاي سالم و تنه اي مقاوم باشد. ظاهر ريشه هاي نهال گردو بايد به رنگ سبز باشد. 1 نهال گردو سالم بايد ريشه هاي مرطوبي نيز داشته باشد. تنه ي نهال گردو نبايد رنگ تيره اي داشته باشد. نهال هاي گردويي مناسب کاشت درختان گردو؛ هستند. که رطوبت خود را از دست نداده باشند. اگر نهال داراي ريشه و تنه اي ناسالمي باشد، براي احداث باغ گردو؛ تفاوتي با 1 تکه چوب خشک ندارد. مشخصات ظاهري نهال گردو سالم عبارتند از :

ريشه هايي با رنگ سبز و داراي رطوبت

تنه اي مقاوم با رنگ روشن و داراي رطوبت

آبياري نهال گردو:

احداث باغ گردو؛ آبياري مناسب و کافي نيازمند است. چرا که درخت گردو مانند ساير گياهان علاوه بر نور و شرايط محيطي، به آبياري نياز دارد. ارقام مختلف نهال هاي گردو، پس از بالغ شدن و رسيدن به درخت گردو به ميزان آبياري متفاوتي احتياج دارند.

اما نهال در سال هاي ابتدايي کاشت خود، تقريبا به 1 ميزان از آبياري پاسخ مي دهد. آبياري نهال گردو در مناطق گرمسير با مناطق سردسير کشور، تفاوت دارد. چرا که در مناطق مختلف ميزان بارش هاي سالانه با يکديگر متفاوت خواهد بود. هر نهال پس از کاشت؛ در سال 1 تقريبا هفته اي 1 بار به آبياري نياز دارد. اين ميزان از آب دهي به نهال هاي گردو را در سال 1 مي توانيد لحاظ کنيد تا عمليات رشد آن سريعتر کامل گردد.

کود حيواني براي نهال گردو:

براي کاشتن گردو؛ و براي رشد و پرورش بهتر نياز دارد تا ميزان مناسبي از کودها را دريافت کند. چرا که علاوه بر رسيدگي هاي مداوم، براي احداث باغ گردو؛ بهتر نيازمند دريافت کود مي باشد. کودهاي مورد استفاده براي نهال هاي گردو به 2 دسته کلي تقسيم مي شوند: 1.کودهاي حيواني 2.کودهاي شيميايي

کودهاي حيواني مانند کودهاي شيميايي به انواع مختلفي مي توانند تقسيم شوند. استفاده از کودهاي حيواني براي باغداران جهت رشد بهتر نهال ها و درختان گردو؛ از زمان قديم مرسوم بوده است. با گذشت زمان و پيشرفت علم کشاورزان و متخصصان حوزه کشاورزي، توانستند به کودهاي شيميايي دست يابند. با اينکه کودهاي حيواني و کودهاي شيميايي در ساختار خود با يکديگر تفاوت دارند، اما هر 2 آنها در جهت رشد بهتر و بيشتر درختان گردو به شما کمک مي کنند.

کود شيمايي براي درخت گردو:

همانطور که در بالا اشاره کرديم احداث باغ گردو رسيدگي هاي مداوم نهال را به همراه دارد. کود دهي براي هر درخت گردو عامل تقويت کننده آن نهال مي تواند باشد. به همين جهت انتخاب مناسب ترين کود شيميايي براي باغداران داراي اهميت است. کودهاي شيميايي انواع مختلفي دارند. از ميان انواع کودهاي شيميايي کودي را بايد انتخاب کنيد که مناسب پرورش نهال گردو شما باشد.

پرکاربرد ترين کودهاي شيميايي نهال گردو :

1.کودهاي نيتروژن دار

2.کودهاي فسفر دار

3.کودهاي پتاسيم دار

هرس نهال گردو از چند سالگي و چگونه انجام مي شود؟

هرس نهال گردو، عاملي براي بهبود کيفيت ميوه هاي گردو است. فرايند هرس به باغداران اين امکان را مي دهد که نيروي درخت گردو؛ خود را چند برابر کنند. اما هرس درخت گردو؛ شرايط ويژه اي دارد. و با درنظر گرفتن اين شرايط و رعايت نکات آن مي توانيد به درستي باغ گردو؛ خود را هرس کنيد. مهم ترين نکته اي که در هرس کردن درختان گردو وجود دارد، اين است که عمر درخت گردو؛ به درستي تخمين زده شود. چرا که اگر اشتباهي در اين خصوص صورت گيرد هرس کردن جواب عکس به شما مي دهد و ديگر سبب نمي شود تا گردوهاي پربار و با کيفيت تري داشته باشيد. هرس کردن به صورت کلي به 2 دسته تقسيم مي شود؛

هرس سبک:

هرس ثانويه و يا سنگين:

ويکي پديا هم معتقد است در هرس سبک هدف ظاهر نهال گردو است. هرس هاي سبک عموما در سال هاي ابتدايي نهال انجام مي گيرند. درصورتي که قصد داريد کاشت درخت گردو؛ و به پرورش نهال هاي گردو با کيفيت تري دست يابيد؛ لازم است عمليات هرس کردن را به نحو درستي براي نهال هايتان انجام دهيد. چرا که همين عامل به ظاهر ساده باعث پيشرفت شما در کارهايتان مي تواند باشد.

هرس کردن براي درختان گردو چه فايده اي دارد ؟

عمليات هرس کردن به درخت گردو اجازه مي دهد تا با رشد بهتر و بيشتري مواجه شود. هرس کردن مي تواند يک عامل خارجي براي رشد بيشتر نهال گردو قلمداد شود. پيشنهاد گلدنهال به شما باغداران محترم اين است که فرايند هرس کردن درختان گردو خود را با افراد باتجربه انجام دهيد، چرا که با انتخاب 1 شاخه اشتباه از درخت گردو مي توانيد محصول خود را از دست بدهيد.

نهال گردو 2 ساله يا چند ساله ؟

در پاسخ اين سوال بايد گفت که، عمر درخت گردو براي کاشت و احداث باغ گردو عامل بسيار مهمي است. چرا که بسياري از باغداران و کشاورزان در هنگام خريد نهال ترديد دارند که نهال با سن پايين را انتخاب کنند يا نهال گردو چند ساله و به اصطلاح پير تر را خريداري کنند. نکته اي که جهت احداث باغ گردو؛ وجود دارد اين است که سرزندگي و شادابي در آن نهال گردو به ميزان زيادي وجود داشته باشد. توجه داشته باشيد بعد از کاشت گردو؛ ريشه هاي هر نهال گردو با شما صحبت مي کنند درواقع ريشه هاي يک گياه توانايي انتخاب و خريد را در اختيار شما مي گذارند. ممکن است 1 گردو چند ساله حتي داراي ريشه هايي سرزنده تري باشد، اما اين نهال نمي تواند پاسخگوي تمام خواسته شما باشد و باغ شما را به 1 نهالستان عظيم در سطح کشور تبديل کند. پس بهتر است از نهال هاي کم سن و سال تر جهت احداث باغ گردو استفاده کنيد.

باورهاي غلط در مورد نهال هاي گردو :

بسياري از افراد بر اين باور هستند که هرچه عمر 1 نهال گردو بيشتر باشد، آن نهال گردو قدرتمند تر است. و رشد و پرورش بسيار خوبي خواهد داشت. که اين عامل مي تواند آنان را به باغ گردو پر باري برساند. اما بايد بدانيد اين تنها يک باور غلط است که در ميان مردم رواج پيدا کرده است. در نظر داشته باشيد سن زياد در نهال عاملي نيست که بتواند شما را به حداکثر سودآوري برساند. لازم است بدانيد اين يک باور غلط است که پايه و اساس علمي ندارد.

مقدار باردهي درخت گردو بالغ چه ميزاني مي باشد:

براي کاشت درخت گردو؛ در ابتدا بايد در نظر داشته باشيد که کدام يک از انواع نهال هاي گردو را قصد داريد پرورش دهيد. چرا که گردو داراي تنوع بالاي 28 رقم مي باشد و اين تعداد به 2 دسته بزرگ انواع نهال نيز تقسيم مي شود.

درخت گردو؛ به 2 دسته تجاري و غيرتجاري تقسيم مي شود. در نوع تجاري هدف اين است 1 باغدار با تعداد زيادي از 1 گونه نهال گردو در ارتباط باشد. اما در مصارف کمتر و به اصطلاح مصارف غيرتجاري که مي تواند براي مصارف خانگي نيز شامل شود؛ با تعداد بسيار کمتري سرو کار داريد و احتمالا سودآوري در اينجا براي شما معنا پيدا نمي کند. پس اگر شما قصد کاشت درخت گردو (Planting walnuts)؛ را داريد بهتر است از ارقام تجاري گردو؛ استفاده کنيد.ميزان باردهي در هر درخت بالغ گردو باتوجه به شرايط سپري شده آن مي تواند متغير باشد. اما به صورت ميانگين هر درخت بالغ گردو مي تواند تا 70 کيلوگرم براي شما باردهي داشته باشد و گردو با کيفيت در اختيارتان قرار دهد.

در صورت کاشت ارقام غيرتجاري نهال گردو براي 1 باغدار چه مشکلاتي پيش مي آيد؟

در اين صورت باغ گردو شما از کيفيت مطلوب و باردهي زياد ميوه هاي گردو برخوردار نخواهد بود. چرا که ارقام تجاري مناسب براي کاشت گردو؛ هستند. و باتوجه به هدف شما در احداث باغ گردو بهتر است ريسک نکنيد و از ارقام تجاري نهال گردو استفاده کنيد.

سمپاشي درخت گردو چه زماني لازم است ؟

باغداران درخت گردو هر ساله با آفات و بيماري هاي درختان مواجه مي شوند. اين بيماري و آفات به دلايل مختلف مي تواند صورت گيرد. اما نهال گردو در کشور ما به اين معروف است که جزو نهال هاي پر آفت قرار ندارد. پس اين 1 عامل محسوب مي شود که شما به کاشت نهال گردو؛ فکر کنيد. فرايند سمپاشي براي تمام درخت هاي گردو قابل انجام مي باشد. و تفاوتي ندارد درخت گردو شما چند ساله است يا به تازگي بالغ شده است. اگر عمليات سم پاشي را انجام ندهيد و از آن بگذريد باعث مي شود که بيماري ها و آفات؛ درخت گردو شما را درگير کنند و اين امر مي تواند باغ گردو شما را از بين ببرد.

مناسب ترين خاک درخت گردو :

گردو براي رشد بهتر خود نيازمند خاک سفت نمي باشد. چرا که ريشه هاي نهال گردو در خاک شروع به رشد مي کنند. اين ريشه ها بايد توانايي حرکت در خاک را داشته باشند. اگر باغي داريد که حاوي خاک سفت مي باشد بدانيد که امکان رشد ريشه هاي گردو امکان پذير نيست. خاک مناسب جهت کاشت گردو؛ بايد خاک نرمي باشد.

ابتدا بهتر است خاک باغ خود را آزمايش کنيد تا تمام اطلاعات آن را دريافت کنيد. اين آزمايش خاک به شما اطلاعاتي راجع به عناصر موجود در خاک نيز ارائه مي دهد. چه بهتر است آزمايش خاک را توسط متخصصان اين حوزه انجام دهيد تا به پاسخ اشتباهي نرسيد. چرا که اگر از وجود عنصري در خاکتان اطلاعي نداشته باشيد؛ همين عامل ممکن است باردهي درختان گردو را به تعويق بيندازد.

https://alphanahal.ir/خريد-نهال/

روش‌هاي و تکثير و قلمه زدن درخت گردو:

بهترين راه براي تکثير درختان گردو، استفاده از روش قلمه‌زدن است اين کار در نهال فروشي آلفا نهال با بهترين شکل انجام ميشود. قلمه‌زدن اگر به‌صورت اصولي و تخصصي انجام شود، اصلا کار سختي نيست و بسيار هم کارآمد است. براي اينکه قلمه‌زني موثرتري داشته باشيد، بهتر است که شاخه‌ هاي تازه رشد کرده را براي اين کار انتخاب نماييد. البته بد نيست بدانيد که تکثير درخت گردو از طريق ديگري همچون استفاده از بذر، کشت بافت، ريز ازديادي و يا جنين‌زايي غيرجنسي نيز استفاده کنيد.

آموزش پيوند درخت گردو:

براي اينکه درخت گردو بتواند به بالاترين درجه رشد و بازدهي برسد و محصولات آن افزايش يافته و کيفيت بهترين داشته باشد، انجام عمل پيوند، بسيار ضروري خواهد بود. پيوند درخت گردو، معمولا به دو روش تاجي و وصله‌اي انجام مي‌شود؛ نوع تاجي، بازدهي بهتري دارد و بسيار متداول ‌تر است. متخصصان بهترين زمان براي پيوند درخت گردو را، فصل بهار معرفي کرده‌اند. مراحل پيوند زدن به اين درخت را مي‌توان در موارد زير، خلاصه کرد:

آماده کردن پيوندک از چند ماه قبل

انتخاب محل مناسب روز درخت

تميز کردن سطح روي پوست درخت

ايجاد چند شيار روي پيوندک

ايجاد برش روي درخت متناسب با اندازه پيوندک

گذاشتن پيوندک روي درخت

پوشاندن محل پيوند با پارچه يا پلاستيک

https://alphanahal.ir/walnut-seedlings/

پيوند گردو چگونه انجام مي شود:

اگر باغ گردو شما مدتي است که با کاهش کيفيت مواجه شده است؛ لازم است به اصلاح گونه هاي گردو خود بپردازيد. اصلاح گونه هاي گردو با روش پيوند زدن نيز مي تواند انجام شود. در اين روش بايد يک گونه نهال سالم و قابل پيوند زدن را انتخاب کنيد تا بتوانيد پس از جوش خوردن بر روي نهال گردو شما، شاهد تغييرات بزرگ آن باشيد. پيوند زدن نهال 1 عامل محرک بيروني براي رشد بهتر نهال گردو مي تواند باشد. در نظر داشته باشيد پيوند زدن در گردو انواع مختلفي مي تواند داشته باشد. که از ميان هريک شما با توجه به مشکلي که براي نهالتان رخ داده، مي توانيد اقدام کنيد. پيوند زدن در نهال گردو به شما بازدهي بالاتري را از ميان نهال هاي گردو مي دهد.

صفر تا صد کاشت گردو در گلدان

اگر شما هم از امسال تصميم احداث باغ گردو؛ را داريد تا يکي از توليد کنندگان گردو در ايران باشيد، لازم است با تمام نکات کاشت نهال گردو؛ آشنا شويد. چرا که درخت گردو داراي شرايط و ويژگي هاي منحصر به فردي است که با در نظر گرفتن ويژگي ها و همچنين رعايت تمامي نکات در حين پرورش گردو؛ تنها مي توان به حداکثر سود آوري رسيد.

در اين مقاله قصد داريم تمام نکات لازم جهت احداث باغ گردو؛ را عنوان کنيم. همچنين ويژگي هاي هر يک از نهال گردو را توضيح دهيم تا شما به انتخاب درستي برسيد.

کاشت گردو؛ در ايران جزو مشاغل پر بازده قرار گرفته است؛ به اين معنا که 1 باغ گردو تعداد افراد زيادي را به صورت مستقيم و غيرمستقيم مشغول به کار مي کند. در حال حاضر اين موضوع به بسياري از جوانان فعال ايراني کمک کرده است تا فعاليت خود را بتوانند آغاز کنند. در نظر داشته باشيد احداث باغ گردو؛ آگاهي مي خواهد. در اين صورت با رعايت نکات پرورش و باردهي درخت گردو؛ شما به يک نهالستان برتر در سطح کشور تبديل مي شود.

کاشت گردو در گلدان به چه صورتي مي باشد :

پرورش و کاشت گردو مي تواند به 2 روش کلي انجام گيرد که براي باغداراني که مي خواهند در ابعاد گسترده تري پرورش گردو را انجام دهند، پيشنهاد مي شود که از کاشت نهال گردو شروع کنند. افرادي که در ابعاد خانگي مي خواهند اين پرورش را انجام دهند بهتر است که از کاشت بذر گردو؛ شروع به کار کنند. کاشت بذر ؛ هم کار آسان تري براي همه ي افراد مي باشد هم به همين نسبت نياز به تخصص خاصي ندارد.

مراحل کاشت گردو در گلدان :

براي کاشت گردو در گلدان؛ بهتر مي باشد که در ابتدا گردوهايي سالم انتخاب کنيد و تعدادي از آن ها را به مدت 48 ساعت يا 2 روز داخل آب نگهداري کنيد. پس از 2 روز هم در بالاي گردوها يک شکاف ايجاد کنيد و اين کار را براي تمامي گردوهايي که داخل آب بوده اند بايد انجام دهيد.

پس از اين کار به مرحله ي انتقال گردوها در داخل يک ظرف مي رسيد. در ابتدا لازم است که کف ظرف را با سنگ ريزه ها پر کنيد و بعد از آن گردوهاي مرطوب را روي سنگ ريزه ها بگذاريد، روي گردوها يک دستمال نم دار قرار دهيد و براي اين که مطمئن شويد رطوبت به کل گردوها منتقل شده کمي هم آب بر روي دستمال اسپري کنيد.

در اين جا شما يک ظرفي داريد که گردوهايي مرطوب داخل آن قرار گرفته و سطح کل آن ها را يک دستمال پوشش مي دهد، اما لازم است که اين ظرف تا چندين روز کنار گذاشته شود به طور مثال مي توانيد 1 ماه تا 45 روز گردوها را کنار بگذاريد و به آن ها فرصت رشد جوانه ها را بدهيد. پس از سپري شدن اين مدت مي توانيد آن ها را بررسي کنيد و ببينيد به مرحله ي رشد جوانه ها رسيده اند يا خير. پس از رشد جوانه ها زمان آن رسيده که گردوها به داخل خاک منتقل شوند و عمليات کاشت گردو در گلدان؛ را انجام دهيد.

نهال گردو زود بازده :

انواع و گوناگوني نهال هاي گردو اين مزيت را دارند تا باتوجه به خواسته شما، نوع زود بازده يا دير بازده بودن آن را در نظر بگيريد سپس اقدام به احداث باغ گردو کنيد. گردو زود بازده به نهالي گفته مي شود که رسيدن به محصول يا گردو آن در 1 بازه زماني مناسب و کوتاه تري نسبت به گردو ديرگل ممکن خواهد بود.

اين ويژگي خود مي تواند از ساير عوامل مهم در کاشت گردو؛ پيروي کند. احداث باغ گردو تنها بر پايه ي اين عامل انتخاب عاقلانه اي نيست، به دليل آنکه شما براي بارور کردن 1 درختگردو بايد تمام نکات را رعايت کنيد تا بتوانيد به درختي پر باري برسيد.

نکته اي که در احداث باغ گردو وجود دارد اين است که؛ در اينجا شما تنها با 1 نهال سروکار نداريد. درخت زود بازده؛ به محض رسيدن گردوهايش در زمان مقرر نيازمند است تا اقدام به چيدن و برداشت ميوه هايش کنيد. زمان مناسب در برداشت ميوه گردو زود بازده؛ عاملي است که به آن بايد توجه داشته باشيد. همچنين شرايط آب و هوايي منطقه تاثير مستقيمي بر روي رسيدن گردوها مي توانند داشته باشند.

انواع گردو زود بازده :

نهال گردو ژنوتيپ

نهال گردو چندلر

نهال گردو فرنور

نهال گردو پايه بلند :

اگر بخواهيم نهال گردوهاي زمان قديم را از زمان حاضر جدا کنيم. بهتر است براي آنان 1 اصطلاح مشخص کنيم تا هميشه يادمان بماند. نهال گردو پايه بلند نيز به اصطلاح به نهال هايي گفته مي شود که جزو نهال هاي گردو قديمي هستند. پس با اين اصطلاح آشنا شديد و هرگاه که بخواهيد نهال گردوهاي قديمي را از زمان حاضر تفکيک کنيد مي توانيد از اين اصطلاح استفاده کنيد. چرا که ميان باغداران و کشاورزان بسيار رايج است و اگر در ابتداي راه براي کاشت گردو؛ هستيد خوب است تا با اين اصطلاحات آشنا شويد.

نهال گردو پايه کوتاه :

در تعريف اين نهال گردو و با مقايسه نهال گردو پايه بلند به اين نتيجه مي رسيد که نهال گردو پايه کوتاه جزو نهال هاي امروزي است. پس در کاشت درخت گردو؛ خود مي توانيد از اين اصطلاحات و محصولات استفاده کنيد.

انتخاب نهال گردو مناسب منطقه شما :

کاشت گردو؛ همانطور که در بالا اشاره کرديم، مناسب براي کاشت در يک منطقه ي به خصوص مي باشد. احداث باغ گردو مستلزم اين است که؛ ويژگي هاي جغرافيايي شهر خودتان را بشناسيد. اين ويژگي ها براي انتخاب نوع نهال به شما کمک مي کند و باتوجه به انواع گردو شما پس از بررسي هاي کامل به انتخاب درستي مي توانيد برسيد.

تنوع در ارقام گردو براي شما 1 مزيت مي تواند باشد. چرا که با تعداد بالاي 28 گونه از نهال گردو در آخر به گونه ي مورد نظر در منطقه و شهر خودتان مي رسيد و اين انتخاب آگاهانه شما را به تصميم درستي از کاشتن نهال گردو؛ مي رساند.

مهم ترين عوامل انتخاب نهال گردو مناسب منطقه شما :

احداث باغ گردو؛ نيازمند 2 عامل کلي است. اين عوامل به شما اجازه مي دهند تا باغ گردو پر باري داشته باشيد. اين عوامل مهم عبارتند از :

دما : اين عامل در رشد و پرورش گردو نقش مهمي دارد. هر گونه از نهال هاي گردو در 1 شرايط دمايي به ميوه دهي محصولات خود نزديک مي شوند. شما براي کاشت گردو ابتدا نياز داريد تا شرايط آب و هوايي و همچنين ميانگين دماي شهر خودتان را بدانيد.

در اين صورت مي توانيد گونه ي مورد نظر از درخت گردو را انتخاب کنيد. چرا که نهال گردو مناسب براي مناطق خشک با درخت گردو مناسب کاشت در مناطق معتدل داراي بارش باران هاي زياد؛ تفاوت دارد. اگر در يک منطقه گرم و خشک هستيد مثل شهر قم؛ شرايط شما براي احداث باغ گردو با کسي که در شهر معتدل و پر بارشي مثل شهر رامسر؛ قرار دارد تفاوت زيادي دارد. چرا که گردوي کاشت در شهر قم بايد از گونه هاي گردو گرمسيري انتخاب شود. و نهال جهت کاشت در شهر رامسر نيز از گونه هاي نهال گردو معتدل و سردسيري بايد انتخاب گردد.

ارتفاع مناسب از سطح دريا : دومين عامل مهم در کاشت نهال گردو؛ ميزان ارتفاع از سطح دريا مي باشد. اين ميزان براي هر شهر يک عدد ثابت و مشخصي است. چرا که در اين عامل سطح شهر نسبت به سطح دريا سنجيده مي شود. درنتيجه براي احداث باغ گردو؛ پس از آگاهي از شرايط دمايي، لازم است ميزان ارتفاع از سطح دريا منطقه و شهرتان را نيز جويا شويد. در شهرهاي شمالي کشور، با نزديک بودن به سطح دريا گونه هايي از نهال گردو جهت کاشت بايد انتخاب گردد که مناسب شرايط معتدل و سردسيري باشند. اما انتخاب مناسب درخت گردو؛ در شهرهاي جنوبي کشور جهت کاشت گردو؛ نيازمند گردو گرمسيري مي باشد.

تفاوت نهال گردو ديرگل و گردو زود گل :

اگر تفاوت هاي نهال گردو ديرگل و زود گل را نمي دانيد لازم است بگوييم که نهال هاي ديرگل مناسب کاشت گردو؛ براي مناطق سردسير هستند و اين گونه از نهال هاي گردو به اين معروف هستند که ميوه ي آن ها دير مي رسد.

. اما نهال هاي زودگل مناسب براي مناطق گرمسير هستند چرا که اين نهال نسبت به گردوهاي ديرگل، زودتر اقدام به رسيدن ميوه هايش مي کند و باغداران گردو، زودتر اقدام به جمع آوري گردوهاي با کيفيت خودشان مي کنند. که معروف ترين ارقام نهال را براي هريک از انواع ديرگل و زودگل در بالا مثال زديم.

تشخيص نهال گردو مناسب :

نهال گردو مناسب براي کاشت گردو؛ گزينه اي مي تواند باشد تا شما را از پرداخت هزينه هاي گزاف بعدي در جهت اصلاح درخت گردو، کمک کند. چرا که اگر نهال گردو ناسالم باشد مدت زمان بيشتري را بايد صرف کنيد تا به باردهي درختان گردو برسيد. نکته اي که در نهال هاي گردو ناسالم وجود دارد اين است که، 1 نهال ناسالم مي تواند باعث خرابي باغ گردو شما شود. احداث باغ گردو بهتر است زير نظر مشاوران و متخصصان آشنا به حوزه کشاورزي انجام گيرد. در اين صورت شما به حداکثر سود آوري خواهيد رسيد.

ويژگي هاي يک نهال گردو مناسب :

عواملي مثل شرايط دمايي و ارتفاع از سطح دريا را جزو عوامل خارجي نهال گردو مي توانيم دسته بندي کنيم. اما هر نهال بايد داراي شرايط مناسب داخلي نيز باشد. عامل داخلي در درخت گردو، سالم بودن نهال از ريشه تا تنه آن خواهد بود. اين عامل داخلي قبل از احداث باغ گردو؛ بايد بررسي گردد.

درصورت تشخيص ندادن درست نهال هاي گردو سالم از ناسالم چه اتفاقي براي باغ گردو شما خواهد افتاد؟ در اين صورت شما درکنار تمام رسيدگي هاي لازم براي نهال هاي گردو و پرداخت هزينه و همچنين صرف وقت، امکان ندارد تا به 1 باغ گردو پرباري برسيد. هر نهال ناسالم مثل آفت مخرب براي باغ گردو مي تواند عمل کند. ناسالم بودن ريشه هاي گردو بعد از کاشت گردو؛ در ظاهر آن مي تواند مشخص باشد. نهال گردو ناسالم علاوه بر ريشه هايش؛ بايد داراي تنه اي سالم نيز باشد.

مشخصات ظاهري نهال گردو سالم :

نهال گردو سالم بايد داراي ريشه هاي سالم و تنه اي مقاوم باشد. ظاهر ريشه هاي نهال گردو بايد به رنگ سبز باشد. 1 نهال گردو سالم بايد ريشه هاي مرطوبي نيز داشته باشد. تنه ي نهال گردو نبايد رنگ تيره اي داشته باشد. نهال هاي گردويي مناسب کاشت درختان گردو؛ هستند. که رطوبت خود را از دست نداده باشند. اگر نهال داراي ريشه و تنه اي ناسالمي باشد، براي احداث باغ گردو؛ تفاوتي با 1 تکه چوب خشک ندارد. مشخصات ظاهري نهال گردو سالم عبارتند از :

ريشه هايي با رنگ سبز و داراي رطوبت

تنه اي مقاوم با رنگ روشن و داراي رطوبت

آبياري نهال گردو:

احداث باغ گردو؛ آبياري مناسب و کافي نيازمند است. چرا که درخت گردو مانند ساير گياهان علاوه بر نور و شرايط محيطي، به آبياري نياز دارد. ارقام مختلف نهال هاي گردو، پس از بالغ شدن و رسيدن به درخت گردو به ميزان آبياري متفاوتي احتياج دارند.

اما نهال در سال هاي ابتدايي کاشت خود، تقريبا به 1 ميزان از آبياري پاسخ مي دهد. آبياري نهال گردو در مناطق گرمسير با مناطق سردسير کشور، تفاوت دارد. چرا که در مناطق مختلف ميزان بارش هاي سالانه با يکديگر متفاوت خواهد بود. هر نهال پس از کاشت؛ در سال 1 تقريبا هفته اي 1 بار به آبياري نياز دارد. اين ميزان از آب دهي به نهال هاي گردو را در سال 1 مي توانيد لحاظ کنيد تا عمليات رشد آن سريعتر کامل گردد.

کود حيواني براي نهال گردو:

براي کاشتن گردو؛ و براي رشد و پرورش بهتر نياز دارد تا ميزان مناسبي از کودها را دريافت کند. چرا که علاوه بر رسيدگي هاي مداوم، براي احداث باغ گردو؛ بهتر نيازمند دريافت کود مي باشد. کودهاي مورد استفاده براي نهال هاي گردو به 2 دسته کلي تقسيم مي شوند: 1.کودهاي حيواني 2.کودهاي شيميايي

کودهاي حيواني مانند کودهاي شيميايي به انواع مختلفي مي توانند تقسيم شوند. استفاده از کودهاي حيواني براي باغداران جهت رشد بهتر نهال ها و درختان گردو؛ از زمان قديم مرسوم بوده است. با گذشت زمان و پيشرفت علم کشاورزان و متخصصان حوزه کشاورزي، توانستند به کودهاي شيميايي دست يابند. با اينکه کودهاي حيواني و کودهاي شيميايي در ساختار خود با يکديگر تفاوت دارند، اما هر 2 آنها در جهت رشد بهتر و بيشتر درختان گردو به شما کمک مي کنند.

کود شيمايي براي درخت گردو:

همانطور که در بالا اشاره کرديم احداث باغ گردو رسيدگي هاي مداوم نهال را به همراه دارد. کود دهي براي هر درخت گردو عامل تقويت کننده آن نهال مي تواند باشد. به همين جهت انتخاب مناسب ترين کود شيميايي براي باغداران داراي اهميت است. کودهاي شيميايي انواع مختلفي دارند. از ميان انواع کودهاي شيميايي کودي را بايد انتخاب کنيد که مناسب پرورش نهال گردو شما باشد.

پرکاربرد ترين کودهاي شيميايي نهال گردو :

1.کودهاي نيتروژن دار

2.کودهاي فسفر دار

3.کودهاي پتاسيم دار

هرس نهال گردو از چند سالگي و چگونه انجام مي شود؟

هرس نهال گردو، عاملي براي بهبود کيفيت ميوه هاي گردو است. فرايند هرس به باغداران اين امکان را مي دهد که نيروي درخت گردو؛ خود را چند برابر کنند. اما هرس درخت گردو؛ شرايط ويژه اي دارد. و با درنظر گرفتن اين شرايط و رعايت نکات آن مي توانيد به درستي باغ گردو؛ خود را هرس کنيد. مهم ترين نکته اي که در هرس کردن درختان گردو وجود دارد، اين است که عمر درخت گردو؛ به درستي تخمين زده شود. چرا که اگر اشتباهي در اين خصوص صورت گيرد هرس کردن جواب عکس به شما مي دهد و ديگر سبب نمي شود تا گردوهاي پربار و با کيفيت تري داشته باشيد. هرس کردن به صورت کلي به 2 دسته تقسيم مي شود؛

هرس سبک:

هرس ثانويه و يا سنگين:

ويکي پديا هم معتقد است در هرس سبک هدف ظاهر نهال گردو است. هرس هاي سبک عموما در سال هاي ابتدايي نهال انجام مي گيرند. درصورتي که قصد داريد کاشت درخت گردو؛ و به پرورش نهال هاي گردو با کيفيت تري دست يابيد؛ لازم است عمليات هرس کردن را به نحو درستي براي نهال هايتان انجام دهيد. چرا که همين عامل به ظاهر ساده باعث پيشرفت شما در کارهايتان مي تواند باشد.

هرس کردن براي درختان گردو چه فايده اي دارد ؟

عمليات هرس کردن به درخت گردو اجازه مي دهد تا با رشد بهتر و بيشتري مواجه شود. هرس کردن مي تواند يک عامل خارجي براي رشد بيشتر نهال گردو قلمداد شود. پيشنهاد گلدنهال به شما باغداران محترم اين است که فرايند هرس کردن درختان گردو خود را با افراد باتجربه انجام دهيد، چرا که با انتخاب 1 شاخه اشتباه از درخت گردو مي توانيد محصول خود را از دست بدهيد.

نهال گردو 2 ساله يا چند ساله ؟

در پاسخ اين سوال بايد گفت که، عمر درخت گردو براي کاشت و احداث باغ گردو عامل بسيار مهمي است. چرا که بسياري از باغداران و کشاورزان در هنگام خريد نهال ترديد دارند که نهال با سن پايين را انتخاب کنند يا نهال گردو چند ساله و به اصطلاح پير تر را خريداري کنند. نکته اي که جهت احداث باغ گردو؛ وجود دارد اين است که سرزندگي و شادابي در آن نهال گردو به ميزان زيادي وجود داشته باشد. توجه داشته باشيد بعد از کاشت گردو؛ ريشه هاي هر نهال گردو با شما صحبت مي کنند درواقع ريشه هاي يک گياه توانايي انتخاب و خريد را در اختيار شما مي گذارند. ممکن است 1 گردو چند ساله حتي داراي ريشه هايي سرزنده تري باشد، اما اين نهال نمي تواند پاسخگوي تمام خواسته شما باشد و باغ شما را به 1 نهالستان عظيم در سطح کشور تبديل کند. پس بهتر است از نهال هاي کم سن و سال تر جهت احداث باغ گردو استفاده کنيد.

باورهاي غلط در مورد نهال هاي گردو :

بسياري از افراد بر اين باور هستند که هرچه عمر 1 نهال گردو بيشتر باشد، آن نهال گردو قدرتمند تر است. و رشد و پرورش بسيار خوبي خواهد داشت. که اين عامل مي تواند آنان را به باغ گردو پر باري برساند. اما بايد بدانيد اين تنها يک باور غلط است که در ميان مردم رواج پيدا کرده است. در نظر داشته باشيد سن زياد در نهال عاملي نيست که بتواند شما را به حداکثر سودآوري برساند. لازم است بدانيد اين يک باور غلط است که پايه و اساس علمي ندارد.

مقدار باردهي درخت گردو بالغ چه ميزاني مي باشد:

براي کاشت درخت گردو؛ در ابتدا بايد در نظر داشته باشيد که کدام يک از انواع نهال هاي گردو را قصد داريد پرورش دهيد. چرا که گردو داراي تنوع بالاي 28 رقم مي باشد و اين تعداد به 2 دسته بزرگ انواع نهال نيز تقسيم مي شود.

درخت گردو؛ به 2 دسته تجاري و غيرتجاري تقسيم مي شود. در نوع تجاري هدف اين است 1 باغدار با تعداد زيادي از 1 گونه نهال گردو در ارتباط باشد. اما در مصارف کمتر و به اصطلاح مصارف غيرتجاري که مي تواند براي مصارف خانگي نيز شامل شود؛ با تعداد بسيار کمتري سرو کار داريد و احتمالا سودآوري در اينجا براي شما معنا پيدا نمي کند. پس اگر شما قصد کاشت درخت گردو (Planting walnuts)؛ را داريد بهتر است از ارقام تجاري گردو؛ استفاده کنيد.ميزان باردهي در هر درخت بالغ گردو باتوجه به شرايط سپري شده آن مي تواند متغير باشد. اما به صورت ميانگين هر درخت بالغ گردو مي تواند تا 70 کيلوگرم براي شما باردهي داشته باشد و گردو با کيفيت در اختيارتان قرار دهد.

در صورت کاشت ارقام غيرتجاري نهال گردو براي 1 باغدار چه مشکلاتي پيش مي آيد؟

در اين صورت باغ گردو شما از کيفيت مطلوب و باردهي زياد ميوه هاي گردو برخوردار نخواهد بود. چرا که ارقام تجاري مناسب براي کاشت گردو؛ هستند. و باتوجه به هدف شما در احداث باغ گردو بهتر است ريسک نکنيد و از ارقام تجاري نهال گردو استفاده کنيد.

سمپاشي درخت گردو چه زماني لازم است ؟

باغداران درخت گردو هر ساله با آفات و بيماري هاي درختان مواجه مي شوند. اين بيماري و آفات به دلايل مختلف مي تواند صورت گيرد. اما نهال گردو در کشور ما به اين معروف است که جزو نهال هاي پر آفت قرار ندارد. پس اين 1 عامل محسوب مي شود که شما به کاشت نهال گردو؛ فکر کنيد. فرايند سمپاشي براي تمام درخت هاي گردو قابل انجام مي باشد. و تفاوتي ندارد درخت گردو شما چند ساله است يا به تازگي بالغ شده است. اگر عمليات سم پاشي را انجام ندهيد و از آن بگذريد باعث مي شود که بيماري ها و آفات؛ درخت گردو شما را درگير کنند و اين امر مي تواند باغ گردو شما را از بين ببرد.

مناسب ترين خاک درخت گردو :

گردو براي رشد بهتر خود نيازمند خاک سفت نمي باشد. چرا که ريشه هاي نهال گردو در خاک شروع به رشد مي کنند. اين ريشه ها بايد توانايي حرکت در خاک را داشته باشند. اگر باغي داريد که حاوي خاک سفت مي باشد بدانيد که امکان رشد ريشه هاي گردو امکان پذير نيست. خاک مناسب جهت کاشت گردو؛ بايد خاک نرمي باشد.

ابتدا بهتر است خاک باغ خود را آزمايش کنيد تا تمام اطلاعات آن را دريافت کنيد. اين آزمايش خاک به شما اطلاعاتي راجع به عناصر موجود در خاک نيز ارائه مي دهد. چه بهتر است آزمايش خاک را توسط متخصصان اين حوزه انجام دهيد تا به پاسخ اشتباهي نرسيد. چرا که اگر از وجود عنصري در خاکتان اطلاعي نداشته باشيد؛ همين عامل ممکن است باردهي درختان گردو را به تعويق بيندازد.

https://alphanahal.ir/خريد-نهال/

نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 0

درباره ما
موضوعات
آمار سایت
  • کل مطالب : 56
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 25
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 13
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 47
  • بازدید ماه : 101
  • بازدید سال : 376
  • بازدید کلی : 3829
  • <
    پیوندهای روزانه
    آرشیو
    اطلاعات کاربری
    نام کاربری :
    رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    کدهای اختصاصی